Logo

amygdalin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


amygdalin [amygda'lin] (græsk): glykosid, der forekommer i mange frugtkerner, især bitre mandler.

 vitamin B17, laetrile, stof, der findes i mange nødder og frugtkerner, bl.a. i bittermandel. Det er et glykosid og er giftigt i større mængder, da det er et forstadium til blåsyre.


Amygdalin fremhæves visse steder som et middel mod kræft. Kræftens Bekæmpelse fraråder at anvende kosttilskud indeholdende amygdalin. Stoffet er ikke godkendt som naturlægemiddel eller kosttilskud i hverken Europa eller USA.


.............................................................................................................

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 458 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• ammoniakvigtigste forbindelse af brint og kvælstof. En farveløs luftart med stikkende lugt;...
• acetatsalt af eddikesyre, f.eks. blysukker, spanskgrønt (kupriacetat) og schweinfurtergrønt...
• aminoplastvarmefast, lugt- og smagfrit, farveløst eller farvet pressekunststof

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!