Logo

Amsterdam RAI

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Amsterdam RAI


Amsterdam RAI, RAI, hollandsk messe- og udstillingscenter, grundlagt 1893 af et forbund af cykelfabrikanter (De Rijwiel-Industrie) i Amsterdam. Fabrikanterne gik sammen om at afholde udstillinger, og i 1895 blev den første udstilling afholdt i lejede lokaler i Industripalæet (Paleis voor Volksvlijt) i Amsterdam; en begivenhed, der blev gentaget 11 gange inden 1. Verdenskrigs udbrud.

I automobilets barndom fremstillede cykelfabrikanter også biler, hvilket afstedkom, at der i 1900 blev tilføjet et ’A’ for automobiler til De Rijwiel-Industrie-navnet, som gav forkortelsen RAI.


Amsterdam RAI voksede hurtigt ud af de snævre rammer i Industripalæet, og i 1922 blev forbundets egen bygning åbnet i Ferdinand Bolstraat i Amsterdam. RAI udbyggede flere gange, men var efterhånden ikke længere selv i stand til at finansiere opførelsen af de nødvendige halfaciliteter.

I 1956 indgik RAI derfor et ikke tidligere set partnerskab med Amsterdam Kommune, der fem år senere betød indvielsen af de første haller i nutidens RAI i Zuida i det sydlige Amsterdam. Lige siden er centeret blevet udvidet med jævne mellemrum.


I dag omfatter Amsterdam RAI 108.000 m2 udstillingsareal; der er 11 haller, et konferencecenter med 70 møderum, en stor festsal, syv restaurationer og et teater med 1750 pladser.

RAI er først og fremmest kendt for verdens største udstilling for fritidsbådsbranchen, The Marine Equipment Trade Show (METS), samt messer inden for trafik- og vandteknologi, ligesom der bl.a. arrangeres bil- og kunstudstillinger.


Amsterdam RAI's hjemmeside: www.rai.nl


Amsterdam RAI - infrastruktur

LufthavnAmsterdam Schiphol14 km
MotorvejRingmotorvej A10Direkte
ParkeringBetalingsparkering3000
JernbaneAmsterdam Central
NS-station Amsterdam RAI
7 km
0,3 km
TramAmsterdam RAI StationIndg. D+K
BusFlere ruter fra centrumEuropaplein
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 46 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Morris, William britisk kunsthåndværker og forfatter
• backfischganske ung pige
• Maderna, Bruno italiensk komponist og dirigent

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os