Logo

amperemeter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

[ãpæ.r-) (fransk-græsk): instrument til måling af elektrisk strøm. Kan være et drejespoleinstrument, hvori en spole, anbragt i et magnetfelt, drejer sig i afhængighed af strømmen gennem spolen. Undertiden føres en veldefineret del af den strøm, som skal måles, uden om instrumentet ved hjælp af en shunt på amperemetret. Lidt mindre nøjagtigt er blødtjernsamperemetret. En jernkerne trækkes ind i en spole, når der sendes strøm igennem spolens vindinger; denne bevægelse overføres til en viser. Særlig følsomme amperemetre kaldes galvanometre. Absolut måling af strømstyrke kan foretages med et elektrodynamometer, som især benyttes som reference.

 

Artikel billede

Fire forskellige instrumenttyper til måling af elektrisk strøm.

1) drejespoleamperemeter. 2) blødtjernsinstrument. 3) elektrodynamometer med drejespole. 4) vekselstrømsinstrument med indirekte opvarmning.

 

Fællesbetegnelse for instrumenter til måling af elektrisk strømstyrke. De alm. typer er drejespoleinstrument, blødtjernsinstrument, varmetrådsinstrument og ·termokors. Se også digitalinstrument.

 

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 729 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad laver du på St. Bededag 2024Effektiv reklame - klik her