Logo

ambition

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


ambition: Ordet ambition kommer af latin ambitio, af amb(i)- og ire 'gå'. : aspiration, higen, ærgerrighed, stræben efter øget kompetence, bestemte færdigheder eller høj status.


Ambition læres i opvæksten gennem opdragelse og uddannelse som personens indre målestok, dvs. kravniveau for tilfredsstillende præstationer og social status i samfundet. Barnets erfaringer med at slå til eller lide nederlag over for skolens forventninger om indlæring og præstationer har stor betydning for dets ambitioner.


I den vestlige kultur betragtes ambition almindeligvis som en vigtig og positiv personlig egenskab, der medvirker til, at den enkelte udnytter sine individuelle muligheder med henblik på såvel erhvervsmæssig som kulturel og social udfoldelse i samfundet; andre kulturer lægger i stedet vægt på, at personen følger sædvane og tradition. Omgivelsernes forventninger kan føre til opbygning af urealistiske og uopnåelige ambitioner, så personen skuffes i sin stræben efter at indfri dem. Det kan medføre livslang skuffelse og følelse af utilstrækkelighed, hvis ikke ambitionerne opgives eller nedskrives til det realistiske.


.............................................................................................................

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 294 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• altruistisknæstekærlig, uselvisk, uegennyttig
• amusiskuden fornemmelse for det musiske, dvs. kunst og musik
• alternativdet at kunne eller måtte vælge mellem to muligheder; et enten-eller;

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os