Logo

amatørteater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


amatørteater (fransk-græsk): bevidst stræben efter at nå kunstneriske kvaliteter i et ikke-professionelt teaterarbejde, til forskel fra dilettantteatret, der som efterligning af samværsformerne i 19. årh.s selskabelige klubber har underholdningsmæssige formål. Nyder i de fleste lande stigende bevågenhed fra bevilgende myndigheder. I Danmark støttes det med midler fra teaterloven og fritidsloven gennem den centrale organisation Dansk Amatør Teater Samvirke (DATS). Denne udgør med tilsvarende nordiske organisationer Nordisk Amatørteaterråd, en regional organisation under International Amateur Theatre Association (lATA) med hovedsæde i Amsterdam.

 

amatørteater: teater hvor de medvirkende ikke spiller for penge eller er medlem af professionelle organisationer. Har haft stor betydning for det professionelle teater gennem tiderne. Fx skabte lærde amatører i renæssancen operaen. I 1930ernes Danmark spillede Arbejderteatret stykker af den politisk diskriminerede Brecht; 1960ernes amatører skabte det moderne gruppeteater. Amatørteater koordineres og støttes økonomisk af Dansk Amatør Teater Samvirke.

 

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her