Logo

altfløjte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

altfløjte

altfløjte: fællesbetegnelse for bas- og piccolofløjte.


En altfløjte eller G-fløjte er en type tværfløjte, altså et medlem af træblæserfamilien, der klinger en kvart under den almindelige tværfløjte. Den er hermed den første udvidelse i dybden til tværfløjten. Dens karakteristika er dens klare, bløde tone.


En altfløjtes rør er betydeligt tykkere og længere end tværfløjtens og dens muligheder dynamisk er væsentligt større i den dybe oktav. Det alternative navn G-fløjte angiver den toneart fløjten er stemt i, hvilket betyder det er et transponerende instrument. Hovedstykket kan både være lige og kurvet med henblik på at lette byrden for fløjtenisten, der har en betydeligt større vægt at bære længere væk fra sig ved håndtering af en altfløjte.


Udover at blive brugt i forskellige fløjteensembler og koncertensembler er altfløjter også populære i mange jazzgrupper, hvor det ofte er saxofonister, der spiller fløjten i specifikke passager.

 

Den embouchure, der kræves for at spille altfløjte, er nogenlunde magen til, hvad der benyttes ved almindelig tværfløjtespil, hvilket i modsætning til piccolofløjte gør det nemt for fløjtenister at spille G-fløjte. Dog er der nogle mindre forskelle: specielt at fingrene placeres længere fra hinanden og at fløjtens reaktionstid er længere end på en almindelig skal tages i betragtning.


.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.152 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Er solceller en klam fidus og bondefangeri?




Effektiv reklame - klik her