Logo

almene boliger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

almene boliger

almene boliger, boligform, der afløste begrebet almennyttige boliger ved sammenskrivningen af lovene for støttet boligbyggeri i 1996; opdeles i almene familieboliger, almene ældreboliger og almene ungdomsboliger.


Boligformen bliver i stigende grad anvendt til at løse boligsociale problemer, hvilket i nogle bebyggelser præger lejersammensætningen. Opnotering af boligsøgende på ventelister og nuværende beboeres fortrinsret til oprykning til bedre boliger bidrager til, at boligformen kun vanskeligt kan løse akutte boligproblemer, og at mange, trods stadig vanskeligere adgang til private lejeboliger, ikke efterspørger almene lejeboliger.


Nybyggeriet af almene boliger begrænses reelt af de kommunale budgetter, for selvom kommunerne har mulighed for at afbalancere beboersammensætningen, kan de frygte, at byggeri af almene boliger vil give en ekstra belastning af de sociale udgifter. Efter 2008 vil der hurtigt dannes en milliardformue i sektorens Landsbyggefond og dispositionsfonde, og det må ventes bl.a. at føre til, at sektoren selv må (med)finansiere nybyggeri.


Socialt boligbyggeri findes i en række europæiske lande og er dér præget af tilsvarende problemer som i Danmark, hvorfor boligformen mange steder er under reduktion, bl.a. ved salg af boligerne til lejerne. I Danmark gav en lovændring i 2006 mulighed for, at almene boliger kan sælges som andels- eller ejerboliger.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 10 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• klunkestil 2klunkestil, periode inden for historicismen (ca. 1880-1900); den har fået navn efter de...
• Alton EstateAlton Estate, boligbebyggelse i Roehampton i det sydvestlige London, hvis første etape er...
• kloset 2kloset, beholder eller indretning til bortskaffelse af menneskelig afføring

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os