Logo

Albi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Albi

 

Albi [Al'bi]: by i S-Frankrig; 49.000 indb. Fæstningsagtig gotisk domkirke (1282-1390). Museum med værker af Toulouse-Lautrec, der er født i Albi.


Albi er en kommune og by i Sydfrankrig. Byen er préfecture i departementet Tarn, og den ligger ved floden Tarn, 80 kilometer nordøst for Toulouse. Indbyggerne kaldes Albigensere. Albi er en by fuld af historie. Byens mest kendte seværdighed er katedralen Sainte-Cécile, et mesterværk indenfor den sydfranske gotik.

 

Albi

 

Albi

 

Albi

 


Albi

Katedralen Sainte-Cécile oven for floden Tarn er et vartegn for Albi.


Albi, [Al'bi]: hovedby i departementet Tarn, S-Frankrig, ved floden Tarn; 174 m o. h.; 45.000 indb. Rig på kunstværker. Sydfransk administrationsby for departementet Tarn, 70 km NØ for Toulouse. Den er vigtigste serviceby i området mellem Toulouse og Massif Central og huser handel med landbrugsprodukter som vin, korn og grøntsager. Desuden har byen en del fødevare-, tekstil- og maskinindustri.


Albi fik en betydningsfuld position allerede under Romerriget, men byen havde sin storhedstid i middelalderen. Den gamle bydel er karakteristisk med sine smukke huse af særlige teglsten.

Den store, enskibede teglstenskatedral Sainte-Cécile (1282-ca. 1390), er med sit fæstningsprægede ydre et stærkt vidnesbyrd om den franske kirkes sejr over albigenserne. Det rigt udsmykkede indre er et fornemt eksempel på sydfransk gotik. Det tidligere ærkebispesæde, Palais de la Berbie fra 1200-1400-tallet, rummer et kunstmuseum med en stor samling værker af Toulouse-Lautrec, som er født i byen.

Albi kom 2010 på UNESCOs Verdensarvliste..............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 952 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.