Logo

Akademisk Orkester og Kor

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Akademisk Orkester og Kor

Akademisk Orkester og Kor, dansk ensemble. Akademisk Orkester blev stiftet i 1899, og i 1935 dannedes Akademisk Kor. Der er således tale om et veletableret ensemble, hvor særligt koret har formået at føre traditionerne op i nutiden og udvikle sin egen fortolkning af musikken.

Akademisk Kor har en lang tradition for opførelse af større korværker, særligt oratorieværker og messer, som opføres sammen med Akademisk Orkester. Akademisk Orkester og Kor opfører hver jul Händels Messias i Københavns Domkirke, en tradition, der går tilbage til 1946.

Akademisk Kor var oprindelig et ensemble af studerende ved Københavns Universitet, men består i dag af ca. 50 sangere med forskellig baggrund. Nenia Zenana har været dirigent for kor og orkester siden sommeren 2000.


Se og hør videoklip: Akademisk Orkester og Kor HER


Akademisk Orkester og Kor: dansk amatørensemble, stiftet 1899; koret blev dog først oprettet 1935. Giver flere offentlige koncerter årlig, deriblandt oratorieopførelser.


.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 794 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.