Logo

Ajanta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ajanta

 

Ajanta [ɑ'dƷɑntɑ]: landsby i Centralindien. Et stort buddhistisk klosteranlæg, Kloster- og tempelruiner i klippen fra mellem 2. årh. 'fvt' (før vor tid, tidl. fødtKr.) og 7. årh. e.Kr.

omfatter næsten 30 klippetempler, rigt udsmykket med skulptur og fresker med scener fra Buddhas liv. Ajantas templer er hugget ud af granitklipper i Waghoras floddal.


Ajanta

Plan over helligstedet med de 29 huler, som rummer buddhistiske templer og klostre.


Ajanta

Ajanta-klippehule med Buddhatempel fra 7. årh., hvor søjler, relieffer og stupaen med den siddende Buddha er hugget ud i den massive klippe.


Ajanta

Ajanta. Klippetempler.


Ajanta, landsby i den indiske stat Maharashtra, 105 km nord for byen Aurangabad. Det afsidesliggende sted ved en krumning af Wagurna-floden blev kendt i 1819, da britiske soldater på øvelse stødte på en række klippehuler. Det viste sig at være 29 buddhistiske huletempler og klostre, der er hugget ind i klippevæggen i en periode fra ca. 200 fødtKr. til 650 e.Kr. De er rigt udsmykket med skulpturer og relieffer og er især berømt for de talrige malerier, der dækker væggene. Malerierne viser episoder fra Buddhas liv og illustrerer også Jataka-fortællingerne, der beretter om Buddhas tidligere jordiske eksistenser. Formålet med disse malerier var religiøst, men de mange scenerier giver os et levende indtryk af dagliglivet i det gamle Indien. De er hovedværker i 400-600-tallets indiske malerkunst under og efter Gupta-dynastiet.


Ajanta

Her ses en af de berømte fresker, "Badende prinsesse».


.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 469 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.