Logo

Afrika - moderne kunst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Afrika - moderne kunst

Afrika. En fremtidsvision fra Bambarakulturen i Mali. Billedet er malet med jernsulfatholdigt mudder på plantefarvet, groft bomuldsklæde i traditionel Bogolanteknik af Bogolan Kasobane-kunstnergruppen, der kæmper for at udbrede kendskabet til denne rigt symbolladede og naturinspirerede tekstilkunst.

Kunsten i de nye afrikanske stater har dybe rødder i den gamle kunst. Den europæiske og amerikanske interesse har holdt liv i den traditionelle afrikanske kunst, men har også været medvirkende til at ændre betingelserne for dens udvikling.


Træskærerkunsten dyrkes nu også med salg til turister for øje, fx den såkaldte airport art, og andre udtryksformer overlever ved eksportproduktion og ved at forsyne et voksende kunstmarked, især i de store byer.


Men påvirkninger fra den vesterlandske kultur har også præget udviklingen af den moderne afrikanske kunst. Kolonimagterne bragte deres egen kunst med sig til Afrika, og den indgik i den kulturelle kolonisering af landene, baseret på bl.a. kristen og islamisk religion.


Afrikanske kunstnere har rejst og studeret i Europa, USA og Sovjetunionen, og de har hjembragt impulser og teknikker fra de enkelte lande og fra internationale strømninger som impressionisme, ekspressionisme, socialrealisme og abstrakt kunst.


En væsentlig drivkraft for kunsten er urbaniseringen, idet det offentliges og forretningernes behov for udsmykning og skiltning har været med til at skabe en naiv folkekunst, som betegnes signwriter art.

I mange afrikanske lande er der oprettet kunstakademier og skoler, hvor man søger at udvikle en kunst med nationalt særpræg og indhold. Billedkunst fra alle egne af det afrikanske kontinent er ved at blive en del af den internationale kunstverden og giver stadig inspiration til kunstnere uden for Afrika.


Læs mere om:

Afrika

Afrika - befolkning

Afrika - folkeslag

Afrika - handel-og-investeringer

Afrika - historie

Afrika - historie-(forhistorie)

Afrika - infrastruktur

Afrika - klima

Afrika - kunst

Afrika - landskab

Afrika - litteratur

Afrika - massemedier

Afrika - moderne kunst

Afrika - produktion

Afrika - religion

Afrika - religion (islam)

Afrika - religion (kristendommen)

Afrika - samarbejde

Afrika - sundhedsforhold

Afrika - teater

Afrika - udforskning

Afrika og Danmark

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 15 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• AfrikaJordens næststørste verdensdel;
• Afrika - filmAfrikansk film er affødt af, at de fleste afrikanske lande omkring 1960 fik selvstændig...
• Afrika - religionMed afrikansk religion menes de traditionelle religioner på det afrikanske kontinent syd...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os