Logo

Afrika - infrastruktur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Afrika - infrastruktur

Nye og gamle transportmidler i Zambia 1991


Kontinentets kolonifortid ses tydeligt i infrastrukturen. Udvalgte områder (miner, plantageområder) i Afrikas indre er forbundet med en havneby, hvorimod forbindelserne mellem landene ofte er dårlige.

Denne eksportrettede infrastruktur ses tydeligst i jernbanenettet, som er helt usammenhængende, men det gælder også vejnettet, som har større betydning. Udbygningen af transafrikanske hovedveje prioriteres højt, men kræver store investeringer. Vejnettet er gennemgående dårligt udviklet med store kapacitetsproblemer; desuden er mange jordveje ufremkommelige i regntiden. De dårlige veje giver stor slitage på transportmidlerne, og da der ofte er mangel på disse, overlæsses de eksisterende, hvilket yderligere nedslider vejnettet.

Også havnekapaciteten er begrænset, med store ventetider for skibene til følge. Trods visse investeringer, herunder bistandsmidler, har kun få afrikanske havne tilstrækkelige faciliteter, herunder udstyr til håndtering af containere.


Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 12 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Afrika - kunstAfrikansk kunst betegner i faglitteraturen og museumsverdenen den traditionelle, visuelle...
• Afrika - religion (kristendommen)I begyndelsen af 100-tallet nåede kristendommen til Egypten og i slutningen af samme...
• Afrika og DanmarkDanmarks samhandel med Afrika er stærkt begrænset — under 1% af landets samlede...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os