Logo

AEG

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

AEG

Tyskland. Elektricitetsselskabet AEGs turbinehal i Berlin blev opført 1908-09 af Peter Behrens, der med denne bygning i beton, stål og glas blev banebrydende for moderne industriarkitektur. Den polygonale gavl, der løfter sig over en fremspringende vindueskonstruktion, kan ses som en nytolkning af en klassisk tempelfront med søjler og tympanon, elementer, som genspejler den bagvedliggende konstruktion. Behrens formgav også en række af AEGs produkter som fx lamper og motorer.


AEG, Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft, tysk elektronik- og teknikvirksomhed, grundlagt i 1883 af Emil Rathenau; omfattede 1967-83 også televirksomheden Telefunken. AEG blev 1985 en del af Daimler-Benz AG, se Daimler AG.

AEG's produkter blev i begyndelsen af 1900-tallet tegnet af arkitekten og formgiveren Peter Behrens, der stod bag virksomhedens stilskabende turbinehal, og som en af de første industrielle formgivere også udtænkte dens samlede visuelle identitet eller grafiske program.Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 140 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KemiraKemira, finsk industrikoncern, stiftet i 1920; ejes for 53,8 % vedkommende af den finske...
• KGTKGT, fra 2005 Grønttorvet København A/S, aktieselskab i Valby i København, der fra et...
• Kodak 2Kodak, varemærke for produkter fra Eastman Kodak Company, der i 1888 fremstillede et...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os