Logo

adstringerende middel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


adstringerende middel (latin): et middel, der fremkalder overfladisk skrumpning af slimhinder og sår, hvorved afstødning af sygt væv og gendannelse af sundt væv fremskyndes. Virker moderat blodstillende og bakteriedræbende. Eksempler er garvesyre, alun og jernklorid. Visse indgår i forskellige former for kosmetik.


adstringerende midler, lægemidler, der fremkalder en overfladisk sammentrækning på slimhinder og i sår. Behandling med disse midler medfører, at proteiner udfældes (koagulerer), hvorved der dannes et beskyttende overfladelag. De anvendes til at hærde huden, til at hæmme stærk sveddannelse, udskillelse af sårsekreter og mindre blødninger samt til behandling af hæmorider.


Ordet adstringerende kommer af latin adstringere 'trække sammen'.


Som adstringerende midler anvendes især opløsninger af aluminiumsalte (bl.a. -acetat, -klorid, -klorhydrat, -sulfat, alun) og tannin (garvesyre). Naturlægemidler med adstringerende virkning er ekstrakt af planter, der indeholder tannin eller lignende syrer, bl.a. arnikablomst, hamamelisblad, egebark og ratanierod.


.............................................................................................................

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 501 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stop demens og alzheimers med 9 vaner som beskytter digHer er 9 vaner som beskytter dig og din hjerne mod demens og alzheimers - det kan godt...
• adrenalinhormon, som dannes i binyremarven og udløses under faresituationer, så at individets evne...
• Stop demens og alzheimers med 9 vaner som beskytter digHer er 9 vaner som beskytter dig og din hjerne mod demens og alzheimers - det kan godt...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os