Logo

ADA

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

ada: tysk: den ædle. Muligvis kortform af navn, der begynder med Adal-, Adel-.

 

ADA, programmeringssprog, der blev udviklet 1975-80 af forsvarsministeriet i USA for at opnå reduktion af omkostninger til udvikling og vedligeholdelse af programmel. Sproget er opkaldt efter Ada Augusta Lovelace, og dets udformning er resultatet af en international designkonkurrence.

I sin struktur ligner ADA programmeringssproget Pascal. Det indeholder dog flere faciliteter, der understøtter struktureret programmering, og er beregnet til separat oversættelse af moduler, der tilsammen udgør ét program. Man kan programmere styring af samtidige processer i ADA, og sproget egner sig derfor også til processtyring.


ADA: struktureret "programmeringssprog til datamaskiner. Blev iværksat på foranledning af USA'S forsvarsministerium (D.O.D), som fremover vil forlange at alle programmer skal være skrevet i ADA. ADA har fået navn efter Lady Ada Lovelace, datter af Lord Byron, som programmerede den første mekaniske datamaskine, fremstillet af Charles Babbage. Det danske ATV-institut Dansk Datamatik Center har som et af de første i verden fremstillet en oversætter til ADA og har fået den godkendt af D.O.D.

 

...........................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.396 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her