Logo

acetylsalicylsyre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

acetylsalicylsyre

 

ace'tylsalicylsyre; C6H4 (COOH) O CO CH3; surt smagende, hvidt krystallinsk pulver, den virksomme bestanddel i en række feber- og smertestillende midler som albyl, aspirin og magnyl.


acetylsalicylsyre


acetylsalicylsyre, simpel organisk syre, der blev indført som lægemiddel i 1899 og stadig er meget udbredt som det virksomme stof i tabletpræparater som Albyl®, Aspirin®, Idotyl® mfl. Optagelsen fremmes, når det indtages i en opløsning (brusetabletter).


Acetylsalicylsyre lindrer lette til moderate smerter, fx hovedpine, tandpine og muskelsmerter, nedsætter temperaturen ved feber og mindsker de betændelsesagtige reaktioner ved gigtlidelser. Stoffet kan desuden nedsætte risikoen for blodpropper ved åreforkalkning, idet det hæmmer blodpladernes funktion (Hjertemagnyl®). Den hyppigste bivirkning er irritation af maveslimhinden, og derfor bør stoffet undgås, hvis man har tendens til mavesår og blødning.


.............................................................................................................


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.578 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?

Effektiv reklame - klik her