Logo

ABS-plast

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

ABS-plast


ABS-plast, alsidigt plastmateriale, der kan tilpasses mange forskellige anvendelser, hvoraf de vigtigste er fremstilling af kabinetter til hårde hvidevarer, telefoner og computere, rør til bygningsbrug, udstyr til biler samt legetøj (fx Legoklodser). Dets egenskaber kan varieres inden for vide grænser ved ændring af mængdeforholdene for de indgående komponenter og ved variation af polymerisationsgraden, den kemiske binding mellem de to faser mv. ABS-plast kan forarbejdes ved alle sædvanlige metoder, fx sprøjtestøbning og ekstrudering.


Ordet ABS er dannet af polyakrylonitril, polybutadien og polystyren.


Kemisk er ABS-plast en polymer, baseret på akrylonitril, butadien og styren i form af et komposit, i hvilken en elastomer fase (polybutadien) er finfordelt i en termoplastisk fase (akrylonitrilstyren copolymer).


Copolymerisat af varierende mængder af acrylonitril-, butadien- og styrenmonomere. Et prisbilligt, sejt og formbestandigt plastmateriale, som pga. af let forarbejdelighed ved sprøjtestøbningsmetoder finder stor anvendelse til tekniske artikler, fx husholdningsredskaber. Brændbart, trykkebart og ikke-bestandigt over for benzin; kan anvendes i længere tid ved 80-90°C.


.............................................................................................................

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.881 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• adobesoltørret, halmopblandet ler; anvendes som ...
• acrylplast polymethylmethacrylat, Plexiglas:
• adobesoltørret, halmopblandet ler; anvendes som ...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os