Logo

ablation for atrieflimmer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ablation for atrieflimmer

 

Kateter ablation er en atrieflimren behandling, der udføres af en specialiseret hjertespecialist, der kaldes en electrophysiologist (EP), der beskæftiger sig med uregelmæssige hjerteslag (arytmier). Det er et minimalt invasiv procedure, der generelt er mindre invasiv end kirurgi. Det er et almindeligt anvendt behandling atrieflimren samt andre hjertearytmier. Ligesom andre atrieflimren behandlinger, er det mest succesfulde i behandling paroxysmal atrieflimren, men meget er sket fremskridt i behandlingen af vedvarende og langvarige vedvarende atrieflimren så godt. Det sker på et bankende hjerte i en lukket kiste procedure.


Små punkteringer fremstilles i lysken, arm eller halsområdet og tynde, fleksible rør, kaldet katetre, indsat og gevind til hjertet. Når der er kateterets spids ført gennem en lille incision i væggen mellem venstre og højre atrium (septale væg) og er positioneret til at ablatere væv omkring lungevenerne eller andre kilder til uregelmæssige elektriske signaler, der forårsager uregelmæssig hjerterytme. I nogle tilfælde er et ballonkateter, der anvendes til atrieflimren ablation. Kateteret anvender en energikilde, såsom radiofrekvensenergi (radiobølger), cryothermy (intens kold) eller laserenergi (lysbølger), for at skabe en læsion af arvæv, der kaldes en ledningsblok, der standser uregelmæssige elektriske signaler fra rejse gennem hjertet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 3.738 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.