Logo

Abbotsford

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Abbotsford

['äbətsfəd): slot i grevskabet Roxburgh, Skotland, ved floden Tweed. Har tilhørt Walter Scott. Indrettet til museum med hans samlinger.

Sir Walter Scott and Abbotsford
Abbotsford

Selv om han blev født i Edinburgh (i 1771), brugte Walter Scott sin tidlige barndom i Scottish Borders og udviklet en smag for området. Han har også gjort mange udflugter til de tilgrænsende counties på hesteryg - hans "Sangerkonst af den skotske grænse" blev første gang udgivet i 1802. Efter at have kvalificeret som advokat og gifte datter af en fransk par fra Lyon i Frankrig, blev Scott gjort Sheriff-Depute af Selkirkshire i 1799 en post han fyldte indtil 1832). I 1804 lejede parret et hus i Ashiesteil med udsigt over floden Tweed (og seks miles fra Abbotsford). I 1811 købte han en gård på bredden af ​​Tweed i alt 110 hektar. Selv om det blev kaldt "Cartleyhole", Scott omdøbte det Abbotsford som landet engang havde tilhørt munkene i nærheden Melrose. I løbet af årene, som Scott blev nød de finansielle frugterne af hans arbejde som romanforfatter, historiker og digter samt en advokat, udvidet huset. Det var, mens de bor i Abbotsford, at han skrev rækken af ​​Waverley romaner. I 1820 var han blevet slået til ridder af kong George IV, og i 1822 organiserede han besøg af den monark til Skotland i 1822. For det tilfælde, praktisk han genopfandt Highland samfund og klan tartans. Selv kongen blev pyntet i falsk tartanry. I 1822 Sir Walter nedrevet de gamle avlsbygninger og skabte hvad der nu er den største blok af Abbotsford. På dette tidspunkt havde boet blevet udvidet til 1.400 acres. Men på bekostning af at skabe sin "gåde slot", som han kaldte det, overbebyrdet sine finanser, og da hans forlag og printere mislykkedes i 1826, var han næsten fallit. Men han lovede at betale alle sine gæld og arbejdede frygteligt at rydde store nogle (for de dage) på £ 120.000. Han sled sig ud for at betale kreditorerne, og faktisk blev de til sidst alle udbetalt efter hans død ved at sælge ophavsretten til nogle af hans værker.

Abbotsford idag
Abbotsford

Abbotsford er blevet beskrevet som "Sir Walter Scotts største historiske roman" såvel som "en arkitektonisk skrummel" og "en fantasi." Scott var involveret i alle detaljer af bygningen og dens inventar - og hans læsebriller stadig skal ses i sit skrivebord i sit studie. Nu er en stor turistattraktion, er det stadig ejet af efterkommere af Sir Walter, der bor i dele af huset ikke åbent for offentligheden. I modsætning til National Trust for Skotland ejendomme, hvor fotografering ikke er tilladt, er de besøgende lov til at tage fotografier i privatejet Abbotsford bygning. Selv flashfotografering accepteres - der er lige så godt som nogle af værelserne er ikke klart belyst.

Studie-og Våbenlager

Som Sir Walter Scott var en ivrig samler af genstande med historisk betydning, er det ikke overraskende, at foruden sit skrivebord i sit studie (hvor en hemmelig skuffe blev opdaget i 1935, som indeholdt korrespondance mellem Sir Walter og hans kone, før og efter deres ægteskab), der er en "Wallace Chair" lavet af træ taget fra House of Robroyston, hvor William Wallace blev forrådt, og et portræt af Rob Roy.

Abbotsford

I løbet af hans levetid, skabte Sir Walter Scott en stor samling af våben og rustninger. De vises i et våbenlager, hvor væggene er dækket af pistoler og sværd og knive af mange slags. Ud over sin egen blunderbuss, sværd og pistoler, omfatter displayet en pistol, der tilhørte Bonnie Dundee, Rob Roys RYTTERSVÆRD, dirk, pistol og sporran pung. Billedet her omfatter en Highland "Targe" eller skjold.

Abbotsford

Spisestuen

Spisestuen på Abbotsford er domineret af en tabel, som blev lavet af gamle egetræer fra hensynet til Drumlanrig Castle i Dumfriesshire. Den håndmalede Coulport middag service på bordet og på kommoden tilhørte Sir Walter. Væggene i spisestuen er prydet med en række portrætter, bl.a. et af forfatterens oldefar, også Walter Scott, der fik øgenavnet "Beardie", fordi han nægtede at barbere indtil Stewarts vendte tilbage til tronen. "Beardie" havde kæmpet for Jacobite årsag i 1715 Uprising. Andre portrætter omfatter Sir Walter bedstemor, Barbara Haliburton, hans franske kone Charlotte Charpentier, hans yngste datter Anne og hans store-oldebarn, Major-General Sir Walter Maxwell-Scott. Sir Walter Scott døde i denne spisestue den 21. september 1832.

Abbotsford

Indgangs Hall og Bibliotek

Hvis ydersiden af Abbotsford skulle give indtryk af en middelalderborg, forhallen sikkert viderefører dette tema med egepanelerne (fra Auld Kirk indefra Dunfermline Abbey), rustning og toppene af grænsepolitiet familier rundt om gesims og arme af Sir Walter forfædre løber ned i midten af taget. Der er statuer af St Andrew, St. Peter og St. Paul højt på væggene, sammen med rustning og våben. Også på displayet er to kanonkugler, siges at have været anvendt i belejringen af Roxburgh Castle i 1460. I Sir Walter undersøgelse og hans bibliotek er foret med omkring 9.000 bøger, som blev indsamlet af Sir Walter i hans levetid. Det rigt støbt loft i biblioteket er kopieret fra Rosslyn Chapel. Produkter af interesse på displayet omfatter en lomme-bog udført af Flora Macdonald, en lås af Bonnie Prince Charlie hår, Rob Roys pung og en tørretumbler ejet af Robert Burns med nogle vers ridsede på det. Burns mødte den unge Walter Scott i Sciennes House i Edinburgh.

Haver og grunde
AbbotsfordAbbotsford

Den indhegnede have i Abbotsford er en fryd. Der var så mange blomster på, at et udvalg er blevet oprettet på en anden side som et Javascript flipbog med ti blomster. Der er også skov vandreture og stier langs bredden af floden Tweed. Fra tid til anden er der statuer illustrerer tegn fra Sir Walter Scotts bøger - det er "Ochiltree Edie" fra "The Antiquary" illustreret her.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.577 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad laver du på St. Bededag 2024Effektiv reklame - klik her