Logo

A.P. Møller·koncernen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

: dansk Rederi- og industrikoncern, grundlagt 1904 af A.P. Møller. Skibsfart er dominerende faktor i virksomheden, der er Nordens største rederi og hvis tankflåde er en af de største i verden. En koncession til råstofefterforskning i Danmarks undergrund har ført til betydelige olie- og gasfund i Nordsøen og denne aktivitet er under stærk udvikling. Koncessionsfornyelse i 1981 har begrænset A.P. Møllers indtjeningsmuligheder ved olie- og gasfundene , men overskuddet forventes stadig at blive betragteligt. A.P. Møller samarbejder med Shell og Texaco i Dansk Undergrunds Consortium, hvor A.P. Møller har 39% af interesserne, Shell 46% og Texaco 15%, efter at Chevron i 1986 trak sig ud. A.P. Møller driver endvidere talrige virksomheder til lands: Odense Staalskibsværft, Mærsk Kemi, Dansk Industri Syndikat, Dansk Supermarked A/S, Mærsk Air mfl. Se rederi.

 

........................................................................................................................

Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.347 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.