Logo

A.C. Westergaard

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


A.C. Westergaard, Alfred Christian Westergaard, 24.12.1888-24.9.1951, dansk forfatter; uddannet som lærer 1912. Westergaard var en af sin tids betydeligste børnebogsforfattere. Ved biblioteksafgiftens indførelse i 1947 var han den forfatter der havde flest bøger stående på de danske folkebiblioteker.

Han er bedst kendt for sine søfarts- og vestkystromaner, ikke mindst Klit-Per-serien (første bind Klit-Per, 1923), inspireret af seks år som lærer i vestkystsognet Fjaltring.


I de i alt fem bøger om Klit-Per, hvoraf det sidste bind (1951) foregår under Besættelsen, møder vi den karske fiskerdreng, som efter faderens død står med ansvaret for hele familien, og hvis hele liv er en kamp mellem lyst og pligt.


Et skumpelskud (1926) skildrer i let genkendelige omgivelser - egnen omkring Bovbjerg - en fattig, forældreløs dreng på kant med samfundet, men som retter sig op ved mødet med en forstående ingeniørfrue.


Westergaard skrev de fleste af sine mange værker - omkring 60 - under eget navn - A.Chr. Westergaard - men også under pseudonymerne Bodil Berg, Inge Holt, Gerda Larsen og Anders Vester.Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.164 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Allen, Herveyamerikansk forfatter
• Aleko KonstantinovAleko Konstantinov, 1863-1897, bulgarsk satirisk forfatter og politiker, oprindelig...
• P.C. JersildP.C. Jersild, Per Christian Jersild, født 1935, svensk forfatter og læge. Hans omfattende...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os