Logo

A. P. Møller-koncernen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Artikel billede

stor gruppe af »Mærsk«-selskaber med ca. 20.000 ansatte i Danmark og udlandet; opbygget omkring Rederiet A. P. Møller, Dampskibsselskabet Svendborg (grundlagt 1904), Dampskibsselskabet af 1912 og disses fælles: Tankog Ruteskibe i Interessentskab. Langt det største rederi i Danmark; driver international oliefart og linjetrafik med tørlastskibe på USA, Fjerne østen, Afrika og Europa; tidligere interesser i luftfart (Maersk Air). Har eneretsbevilling på udvinding af olie og gas i Dansk Undergrunds Consortium med de internationale olieselskaber Shell, Texaco og Chevron som øvrige partnere og gennem datterselskabet Dansk Boreselskab; desuden foretager Maersk Drilling olieog gasefterforskning og udvinding i fremmede farvande. Gruppen omfatter adskillige industriselskaber i Danmark og datterselskaber heraf i udlandet, bl.a. Odense Staalskibsværft (Lindøværftet), Dansk Industri Syndikat, Roulunds Fabriker, Mærsk Kemi, Rosti og Pharma Plast, inden for detailhandelen Dansk Supermarked (Føtex og Bilka); driver tillige plantagedrift i Afrika m.m.

Artikel billede

I nogle portrætter er Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla blevet betegnet som en af dansk erhvervslivs tunge drenge, og kønsforvirringen kan muligvis skyldes, at hun er en af meget få kvinder, der sidder i ledelsen i A.P. Møller-koncernen. Her er det fortsat jakkesæt og slips, der hersker.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.133 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bydgoszcz by i Polen
• Marshall islands nordøstligste øgruppe i Mikronesien, Stille Ocean;
• konjunktur ændringer i den økonomiske aktivitet
• biengodt! vel! ...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1164903-11-2014 11:18:25 lexABCdk
Det spørgsmål skal du vist stille til A.P. Møller-koncernen.
1165003-11-2014 10:57:27 Bent Hardervig
Som følge af, at jeg i min besiddelse har en større samling meget gamle glaspladenegativer med charmerende motiver fra plantagedrift i østen, vil jeg gerne vide, om A.P. Møller på et tidspunkt har beskæftiget sig med plantagedrift netop der?

Smæk insektet!