Logo

`s-Hertogenbosch

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

's-Hertogenbosch, (nederlandsk 'hertugens skov'), Den Bosch, hollandsk by ved floden Dieze nær sammenløbet med Maas 55 km sydøst for Rotterdam; 134.000 indb. (2005).


's-Hertogenbosch er hovedstad i provinsen Noord-Brabant og katolsk bispesæde. 's-Hertogenbosch er en administrations- forretnings- og industriby med elektroteknisk industri, metal- og næringsmiddelindustri. Den har et berømt ugentligt kvægmarked.


Byen, der blev anlagt som en grænsefæstning til beskyttelse af hertugdømmets nordlige del, har bevaret dele af befæstningen og mange historiske huse. Det trekantede bycentrum domineres af Sint-Janskathedraal i brabantisk gotik.


Hertug Henrik 1. af Brabant gav byen stadsrettigheder ca. 1185. Under De Nordlige Nederlandes oprør mod Spanien forblev byen under spanierne, men efter flere belejringer blev den indtaget af hollænderne i 1629. 1943-44 lå en af Vesteuropas eneste koncentrationslejre i Vught syd for 's-Hertogenbosch.Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 230 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her