Logo

Vilde ris - Indianernes ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Indianernes ris, Tuscarora-ris. De såkaldte vilde ris kommer i virkeligheden slet ikke fra en risplante, men derimod fra vandgræsplanten Zizania aquatica (sivart). Oprindelig blev de udelukkende samlet af de indfødte indianere; dyrkes nu i Nord-, øst- og Mellemamerika.
Meget langkornede, skinnende ris, der er afskallede, men ikke polerede. Klæber ikke sammen efter kogning, men åbner sig som regel som en lille blomst i den ene eller evt. begge ender, så man kan se kornets hvide indre. De har en lækker nøddeagtig smag, der passer fortrinligt til vildt, fjerkræ og fisk og/eller skaldyr. Et fremragende produkt; prisen er også derefter. Svulmer op til 2 1/2-4 gange deres oprindelige volumen.
Kan købes: i de fleste supermarkeder, helsekost- og delikatesseforretninger. Tilberedning: koges i 55-60 min. - eller følg anvisningerne på emballagen.

Risen samledes af chippewa-indianere, der i kano sejlede igennem sivene og slog på dem, så riskornene faldt ned i kanoen. Roald Als' værk: "Vilde Ris og Tamme indianere" kan anbefales.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.232 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her