Logo

Vanilje - vanille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Vanilla planifolia
Vanilje stammer oprindeligt fra Mexico, men i dag ses den største produktion på Madagaskar. Vaniljeplanten er en orkidé, hvis tynde aflange frugter (vaniljestængerne) plukkes, mens de endnu er grønne og umodne. På dette tidspunkt er der stort ses ingen smag i stænglerne.
Efter plukningen dyppes de i kogende vand, hvorefter de tørres i solen. Stængerne pakkes ind i tæpper og lagres i 3-6 måneder udenfor. På grund at den skiftende temperatur, varme om dagen og køligt om natten, starter der en gæringsproces. Gæringsprocessen får stængerne til at skrumpe ca. 400 %, og den mørke farve fremkommer. Ligeledes dannes det aromatiske stof, vanillin, som er karakteristisk for vanilje. På de fineste typer vaniljestænger kan der ses et tyndt lag af vanillin, som er udkrystalliseret på dens overflade. Det er dog de sorte korn inde i vaniljestangen, der har den fineste smag.
Vaniljestænger kan nemt opbevares i længere tid i et lufttæt glas.
Vaniljepulver er tørrede vaniljestænger, som er malet til pulver.
Vaniljeekstrakt er hakkede vaniljestænger, som er lagret i alkoholopløsning i flere måneder.
Vaniljesukker er vaniljestænger blandet med sukker.
Der er også muligt at fremstille vanillin kemisk.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 888 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.