Logo

Tun på japansk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Det japanske sushikøkken bruger 3 forskelli­ge slags tunfisk.
Bluefin er den mest eftertragtede pga. af sit høje fedtindhold. Den kan blive op til 3 meter lang og veje op til 750 kg. Netop pga. fedtindholdet svømmer den længst mod nord.
Det er yderst sjældent en bluefin fanges på vore breddegrader.
 
Big Eye tun kan blive op til 2 meter lang. Den har et lavere fedtindhold og er kvali­tetsmæssigt nummer to. Den er ikke på det danske marked.
 
Yellowfin tun kan blive op til 2meter - og jo større des bedre. Den har et lavt fedtind­hold, og det bedste stykke på fileten sidder fra hovedet og ned til midten af af fisken. Det er også det største stykke ('loin'), så bed fiske­handleren om at skære fra den tykkeste del af fileten. Den skal være mørkerød og fast i kødet. Hvis den er lysebrun-mørkebrun egner den sig ikke til at blive spist rå. Yel­lowfin er den mest udbredte i handelen i Danmark.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.408 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad tror du mest på?





Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her