Logo

Troldkrabbe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Lithodes maja
Troldkrabben ligner fuldstændig en ægte krabbe, men tilhører faktisk slet ikke krabbe-familien. Den tilhører i stedet familien Lithodidae. Bagkroppen er asymmetrisk og mangler vedhæng på højre side Derfor minder den mere om en eremitkrebs, der senere har udviklet sig til en krabbelignende art.
Troldkrabbens skjold er rundt, og farven er rødgul. Benene er mørkere og stærkt tornede, hvilket i en vis udstrækning holder fjender borte.
Den nærmest runde krop bliver maximalt 25 cm i diameter. I Danmark lever den kun i dybt, koldt vand i Skagerrak
Masser af hunner samles i klynger i sensommeren umiddelbart efter det årlige skalskifte - omgivet af hannerne. Under dette ritual befrugtes de. Æggene gydes omkring 6 måneder senere. Troldkrabber må fanges året rundt i hummertejner.
Betydning i kosten
Krebsdyr indeholder mange næringsstoffer og er gode protein r. De indeholder kun lidt fedtstoffer, men er til gengæld meget rige på kolesterol. Fisk og skaldyr indeholder specielt store mængder af essentielle fedtsyrer. Grunden til dette er, at der i planteplankton dannes essentielle fedtsyrer, som herefter via fødekæden opkoncentreres i fedtvæv og lever hos havets større dyr.
Krebsdyr indeholder en række mineraler og er en god til mineralerne zink og kobber. Derudover indeholder de en del vitaminer, heriblandt niacin og B12-vitamin.

Opbevaring og holdbarhed:
Krebsdyr skal opbevares koldt, helst i køleskab eller fryses. Visse krebsdyr, som hummere og krabber opbevares levende hos fiskehandlere. De skal have en behagelig lugt og et ubeskadiget skold.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.124 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.