Logo

Svinefedt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Svinefedt bliver solgt i to varianter, afsmeltet svinefedt og raffineret svinefedt. Det raffinerede svinefedt er neutralt i smagen, mens det afsmeltede svinefedt har en karakteristisk smag. Raffineret svinefedt bliver primært brugt til friture. Svinefedt til smøreformål fås krydret med fødteks. løg. Svinefedt anvendes ikke så meget i dag som tidligere. Begge typer fedt kan tåle at komme på stegepanden. Svinefedt består af 99% fedt, den sidste procent er vand.

Betydning i kosten
Svinefedt er et fedtholdigt og meget energiholdigt produkt. Det indeholder mange mættede fedtsyrer, men også mange enkeltumættede fedtsyrer.

Fedtsyrefordeling for svinefedt:
Mættede fedtsyrer: 41 gram pr. 100 gram = 44% af fedtsyrerne.
Enkeltumættede fedtsyrer: 42 gram pr. 100 gram = 46% af fedtsyrerne.
Flerumættede fedtsyrer: 9 gram pr. 100 gram = 10% af fedtsyrerne.

Opbevaring og holdbarhed:
Opbevaringen er vigtig for smag og friskhed. Fedtsyrer kan blive ødelagt af blandt andet lys, varme og luftens ilt, så de bliver harske og mindre sunde. Man skal desuden være opmærksom på holdbarhedstiden, som også påvirkes af opbevaringsforholdene. Det er vigtigt at stille margarine og andet fedtstof mørkt og køligt. Køleskabet er en udmærket løsning. Faste fedtstoffer skal være ordentligt pakket ind, så lys, varme og ilt udelukkes, og så det undgås, at produkterne optager smag fra andet mad.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.177 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her