Logo

Spar på sukker og salt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Sukker
Børn samt voksne med et lavt energiindtag bør højst få 10% af energien fra sukker. Det betyder, at børnehavebørn højst bør spise 35-40 g sukker om dagen, og at skolebørn ikke bør komme over 45-55 g om dagen.
Alene i en almindelig sodavand er der 25 g sukker.
Der skal spares på sukkeret, fordi:
- Sukker indeholder kun energi, ingen næringsstoffer.
- De største sukkermængder fås fra slik, sodavand og sød saft, der ikke bidrager med næringsstoffer i væsentlige mængder.
- Store mængder sukker og sukkerholdige varer fortrænger andre, mere sunde madvarer.

Salt
Det anbefales, at vi højst spiser 5 g salt om dagen. Det skønnes, at det gennemsnitlige forbrug ligger mellem 9 og 13 g. Mere end halvdelen af det salt, vi spiser, stammer fra industrielt forarbejdede produkter, især brød og kødprodukter. 10-20% af saltet er naturligt forekommende i maden. Resten tilsætter vi selv i køkkenet og ved bordet.
Der skal spares på saltet, fordi salt muligvis kan øge risikoen for forhøjet blodtryk hos nogle mennesker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her