Logo

Solsikkeolie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En af de nyere typer olie, der er dukket op på markedet. Selve solsikken stammer Amerika og blev først bragt til Europa af Spanierne i 1569. I de første mange år blev den meget høje og hurtigtvoksende plante kun brugt som prydplante, og det var først i begyndelsen af det forrige århundrede, at en bonde fra Ukraine fandt på at presse solsikkekernerne, af hvilke der er omkring 2000 i hver blomst.
Anvendes til bagning, friture, dressinger og saucer.

 

På grund af den blide og yppige aroma egner solsikkeolien sig særdeles godt som salatolie og til råkost. Den indeholder meget linolsyre til regulering af kolesterolindholdet. Nøjagtig som tidsel- og olivenolie indeholder den meget vitamin E.
Deklaration: Solsikkeolie fra organisk dyrket solsikke, uraffineret, koldpresset (første pressegang).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.302 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her