Logo

Snegle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En fransk specialitet, der dog for mange år siden har bredt sig til det meste af verden. Også når det drejer sig om producenter, er det ikke længere kun franske snegle, der udbydes. De franske vinbjergsnegle anses dog fortsat for at være de fineste, og derfor bliver der pakket, eller etiketteret, mange snegle, som aldrig har oplevet Frankrig i levende live, men er „dyrket" i snegle-farme i Østen.
Sneglene indsamles om efteråret, hvor de har gravet sig ned i løs jord eller mos og har lukket indgangen til sneglehuset med et kalklåg.
Sneglene tages ud af huset, renses og sorteres efter størrelse, hvorefter de konserveres på dåse. Husene sælges enten alene, eller de pakkes sammen med en dåse snegle.
Tilberedning af snegle foregår ved, at man lægger en snegl tilbage i sit hus, fylder op med smør, der er krydret med hvidløg og persille, og stiller de fyldte sneglehuse i en varm ovn, til smørret syder. Derefter serveres de varme snegle med et stykke fransk flûte.
I stedet for at bruge sneglehuse, kan der anvendes sneglepander. De ligner små æbleskivepander og er som regel fremstillet af keramik. Beregn en pande (6 snegle) pr. person. Der findes dog utallige andre, mindre kendte måder at tilberede snegle på. født eks. "Sneglesuppe", "Snegle i hvidvin" "Snegle-ragout" mv.
Snegle kan også være et stykke wienerbrød.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.038 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.