Logo

Smelteost - ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Fremstilles af så og sige alle former for ost (vragost), med smagsgivende ingredienser såsom:
rejer, skinke, champignon, krydderurter, likører, essenser, frugter eller bær. Smelteost blev oprindelig (i første halvdel af 1900-tallet) fremstillet af vragost, men da salget i de senere år er stigende og har taget en stor markedsande, fremstilles megen ost af cheddar-, gruyére-, emmentalerost, samsøtype specielt til smelteost. Smelteost ændres ikke ved lagring.

Benævnelse for ost, der har gennemgået en smeltningsproces. En proces, man benytter i næsten alle osteproducerende lande. Herhjemme må fremstilles smelteost på basis af lige fra skummetmælksost til ost med 75%. Man skelner mellem tre kategorier afsmelteost: Den skærebare, den smøre bare og den såkaldte delikatesse-smelteost. Den skærebare er blokosten, og de smelteoste, der pakkes i runde kartonæsker e.l. Den smørebare smelteost forhandles i forskellige pakninger. Specielt inden for denne gruppe er cylinder- og bægerpakninger samt tuber mest benyttet.
Delikatesse-smelteost omfatter smelteostblandinger med forskellige tilsætninger såsom skinke, rejer, champignon, tomat m. m. Pakningens udførelse og størrelse er som regel den samme som til den smørebare smelteost.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.325 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her