Logo

Skrubbe - saltvandsfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Skrubbe fås hele året. Kødet er gravere og mere tørt end rødspættens. Skrubbe steges eller koges, hel eller i fileter.
Skrubben er ikke almindelig i Nordsøen, da den foretrækker at leve i områder med lavere saltindhold som i fødteks. Østersøen og Kattegat samt i Ringkøbing Fjord, hvor de kaldes flyndere. Den fanges i stort tal i Danmark sammenlignet med resten af Europa. Selv om skrubben ofte har røde pletter ligesom rødspætten, kan den let kendes fra denne på sin ru overside. En blanding mellem en skrubbe og en rødspætte kaldes en "leps".
Skrubbens farve kan variere, men dens hud er altid ru på øjesiden. De fleste skrubber er højrevendte, men omkring en trediedel af dem er venstrevendte. Der findes 6 forskellige geografiske underarter, der alle har deres eget særpræg. Skrubben er en ret god spisefisk med blødt og let vandet kød.
Skrubben lever i såvel saltvand som ferskvand på dybder ned til 25 meter.
Skrubben lever af bunddyr såsom orme og muslinger samt af småfisk.
Gydningen foregår fra marts til maj.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.434 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her