Logo

Skorzonerrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skorzonerroden bliver ca. 30 cm lang. Skrællede skorzonerrødder skal lægges i citron- eller eddikevand for ikke at blive mørke. Skræl dem meget tyndt, da meget af smagen sidder lige under overfladen.

Nykogte skorzonerrødder med lidt smeltet smør får den fine, pikante nøddesmag frem.
Havrerod er en rodfrugt, der minder om skorzonerrod, men den har bleggul skal; for øvrigt anvendes de på samme måde. De stammer begge fra lande omkring Middelhavet.

 

Mange kommer fra Holland.
I gamle dage kaldte man Skorzoner­rødderne for fattigmandsasparges. For bag det jordbrune, knudrede ydre gemmer sig et snehvidt indre, der minder om asparges i smagen, og som kan bruges på helt samme måde.
Skær rødderne i passende stykker og skræl dem som asparges. De skal koge i 10-15 minutter, og må ikke blive slaskede. Spis dem med koldt smør. Eller brun de kogte rødder på panden og gi' dem et drys persille. Det kan bruges som forret eller som garniture til kødretter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.188 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.