Logo

Sar - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
kan dyrkes her i landet. Stængler, blomster og blade kan bruges. Smag og lugt er ret mild. Tørret minder den om merian.
Anvendelse: I fars, pølse, kål, bønner m.m,
Lat. Saturaja hortensis.

Krydderiet sar er som regel den etårige sommersar Satureja hortensis der bliver ca 30 cm høj og som tilhører læbeblomstfamilien. Planten blomstrer fra juni og til september. Sar kaldes også for bønneurt efter det tyske navn Bohnenkraut og i Tyskland og Holland er der mere tradition for anvendelse af sar, der fødteks. tilsættes kogevandet når bønner eller kål skal koges mørt. Sar tager den grimme lugt og sikrer en bedre fordøjelse af kogte bælgfrugter og kål. Det bruges som krydderi til flæsk ligesom timian, men er ikke særlig kendt eller dyrket i Danmark, Efter den første nattefrost er det forbi med denne krydderurt og da må vintersar Satureja montana tage over. Den er mere pebret i smagen, men køn som stenbedsplante med mange hvide læbeblomster. Denne plante regnes for en halvbusk og er flerårig
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.678 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her