Logo

Salvie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Salvia officinalis.
Flerårig 50 cm høj. langstilket busk med sølvgrå blade og smukke, blålilla læbeblomster, en plante som er nem at have med at gøre, og som ofte overlever den danske vinter. Så i bedet i april eller plant stiklinger i august i sollun, let jord med god dræning - alt for meget fugt bryder salvie sig ikke om. Tilsæt løbende lidt næring i vækstperioden.
En populær lægeurt op gennem historien - salvia kommer af det latinske salvus, som betyder frelse. I det traditionelle, danske køkken er salvie blevet brugt i slagtemad og fisk. Prøv at drysse lidt finthakket salvie og et par dråber god olivenolie på frisk pasta eller nye kartofler.
--

Salvie (Salvia officinalis) bruges mest til lammekød, men er god til mange kraftige kødretter. Smagen er stærk og gennemtrængende, derfor bør den kun bruges i små mængder. Salvieté er et gammelkendt middel mod ondt i halsen, og planten har igennem tiderne været brugt til utallige formål i folkemedicinen.
Salvie er en halvbusk, der i Sydeuropa er meget udbredt på tørre og varme skråninger med mager jord. Herhjemme kan den stort set gror alle steder, undtagen, hvor der er meget fugtigt. Den bliver ca. 50 - 70 cm høj. Hvis man synes at planten bliver for høj og ranglet, kan den klippes tilbage om foråret.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.435 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her