Logo

Salvie - et krydderurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En flerårig krydderurt, der hører tillæbeblomstfamilien. Er nem at dyrke, har smukke grågrønne blade og lilla blomster. Der kan klippes af bladene hele sommeren. Planten kan tages ind i urtepotte om efteråret, men dækkes den til ude om vinteren, kommer den igen tidligt på foråret. Kvistene kan tørres, eller man kan hakke og fryse bladene i lidt vand.
Salvie kan købes i hele tørrede blade eller som pulver. Salvie har en gennemtrængende, lidt bitter smag. Bør derfor anvendes i små mængder.
Anvendelse: I fede retter med flæsk, til pølsefars, i pølseretter, som fyld i fjerkræ, i kartoffelretter, fx sammen med olivenolie og citron, i tomatretter og andre grønsagsretter.
Lat. Salvia officinalis.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.469 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her