Logo

Salt - det kan der være noget om

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
I aften har jeg ´kun´fået salat, godt drysset med salt, - og brød til.
Hvis man drikker rigeligt med vand, og det gør man da, så skylles giftstoffer ud af kroppen, men også en del vitaminer og mineraler. Derfor må man øge sit indtag af disse ting, - især salt!
 
Det er en myte, at salt er usundt, uden salt får man ingen glæde af det vand man drikker. Salt er en vital substans for levende væsener, det regulerer indholdet af vand i kroppen. Vi har to "oceaner" i kroppen, et indenfor cellerne og et udenfor cellerne. Et godt helbred er afhængig af en hårfin balance mellem disse to oceaner, og den balance opretholdes af salt. Kroppen søger at opretholde balancen ved gennem nyrerne at tilbageholde hhv vand og salt, ved vandmangel får nyrerne besked om at tilbageholde salt, derfor får man væskeansamlinger ved dehydrering, fødteks. i lungerne, disse væskeansamlinger skal drikkes væk med vand ! Vanddrivende piller gør kun det hele værre.
Salt har faktisk uendelig mange funktioner i kroppen, salt er bl.a. vital for:
1) udtrækning af syre fra cellerne, især fra hjernen.
2) genereringen af hydroelektrisk energi i cellerne.
3) nervercellernes kommunikation.
4) rensning af lungerne for slim.
5) for søvnreguleringen (salt er et naturligt sovemiddel)
6) for dannelsen af knoglemateriale.
7) salt er et naturligt anti-histamin.
8) modvirker overdreven spytproduktion.
9) vigtigt for seksuel formåen - -( osv, osv...)
 
Da man udbredte den information, at salt nærmest var farligt, kan man roligt kalde det et meget helbredsnedbrydende "umodent æble", man der fik plukket på "kundskabens træ"! Det ville heller ikke være logisk al den stund, vore mikroorganismer formodentligt har en fortid som beboer i jordens salte have! Der regnes med, at vi levede i havet igennem det meste af den tid, hvor det geniale samarbejde mellem alle vor krops mikrovæsner opstod.
Vi har 27% af kroppens salt i knoglerne, når den øvrige krop mangler salt, hentes det her. Knoglerne består også af 22% vand, dette vandlager tappes ved dehydrering, resultatet er knogleskørhed.
Man siger også: De der advarer mod salt er dummere end køer, for hvad er det første landmanden sætter ud til kreaturerne? - En saltblok, ellers dør de.
Folk som lever meget længe lægger en klump salt så stor som en drue i teen, og de drikker mange kopper om dagen.
Til sidst vil jeg lige nævne, at det er urafineret havsalt, som indeholder 80 forskellige mineraler, som der her er tale om, almindelig salt fra supermarkedet er renset for disse mineraler, til gengæld tilsættes fødteks. aluminium sulfat for at holde det pulveragtigt, - aluminium er gift for vort nerversystem.
Martin.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 838 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!