Logo

Rosmarin krydderurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En flerårig busk, der hører til læbeblomstfamilien. Vokser i Middelhavsområdet, både vildt og dyrket. Herhjemme kan vi udplante rosmarin lidt ind i maj. Om efteråret kan planten tages ind i urtepotte. Man kan klippe kviste af rosmarin. Den kan også købes tørret, de fine "nåle" er buskens blade. Frisk rosmarin kan hakkes, den tørrede knuses lettest i en morter.
Anvendelse: Til lam, flæsk, kylling, mange grønsags- og kartoffelretter, i supper og salater.
Lat. Rosmarinus officinalis, der betyder "havstænk" .
2
Rosmarinus officinalis.
Op til 60 cm høj busk med nåleformede blade og violette blomster. Trives bedst sydpå, men er ret hårdfør og kan med lidt pleje måske overleve den danske vinter. Køb færdige planter, så under glas i april eller plant aflæggere forår/tidlig sommer i let. veldrænet jord i sol og læ. Vand rigeligt og tilsæt løbende lidt havekalk eller knuste æggeskaller. Planten er blevet dyrket som potteplante i Danmark siden 1500-tallet, og i dag er den friske, pinjeagtige smag fast ingrediens i det moderne danske køkken. Især god til lam, ovnbagte og grillede grønsager og i dressinger.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.361 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her