Logo

Rosenkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små, søde minikål, der oprindeligt siges at været fremavlet i Belgien i 1500-tallet. På en­gelsk hedder de 'Brussel sprouts'.
Rosenkål består af små bladskud, der dan­ner minikålhoveder, og som vokser på en kraftig stok, der bliver ca. 60-80 cm høj. Kål­hovederne bliver ca. 3 cm i diameter og er el­lers opbygget på samme måde som hvid- og rødkål.
Rosenkål er en anvendelig vintergrønsag, enten skåret i stykker og blandet i salater eller dampet i lidt vand og smør.

Rosenkål skal være faste, tætte, jævnt store og friskt grønne. De er bedst, når de har fået frost.
Anvendelse: Kogt til kødretter og i supper. Rå i salater.

Sæson: Oktober-marts.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.240 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her