Logo

Roquefort - ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Frankrig. Halvfast blåskimmelost fremstillet af fåremælk. Osten saltes og lagres i grotter nær byen Roquefort. I disse grotter er der ganske specielle temperatur- og fugtighedsforhold, og navnet er beskyttet. Ostene har cylinderform og er rullet i alufolie. Konsistensen er blød, men samtidig sprød, somme tider smuldrende.
Lugt og smag stærkt aromatisk, krydret pikant. Roquefort er nok Frankrigs mest berømte ost, kongen over alle blåskimmeloste med imitationer i alverdens lande, men de fleste steder af komælk. I Danmark taler vi blandt andet om Danablu, i Sverige om iidelost.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.186 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her