Logo

Risottoris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Ægte italienske risottoris, inddeles efter finhedsgrad; den bedste kategori superfino omfatter fødteks. Carnaroli, Arborio, Roma og Baldo. Kategorien fino omfatter: RB 265, Razza og Vialone nano. Semifino: Ardizzone, Maratelloo, Ribe, Europa og Loto. Og endelig er der den laveste kategori, commune: Ordinario og Balilla.
Hvide. polerede ris. Riskornene. der kan være runde og mellem runde. er ret hårde. men bliver saftige og på en gang møre og al dente. Mange risottoris kan kendes på, at der på hvert korn er en lille hvid plet. De er perfekte - næsten uundværlige - til en god. cremet risotto. Risottoris dyrkes på Posletten i Norditalien. hvor ris er hovednæringsmidlet; i Syditalien er det pasta. Jo bedre kvalitet risottoris. desto mere væske absorberer de - helt op til 4 gange deres oprindelige volumen (de fleste andre rissorter absorberer kun 2-3 gange deres oprindelige volumen).
Kan købes: hos italienske importører. i velassorterede supermarkeder. italienske fødevareforretninger og visse helsekost- og delikatesseforretninger.
Tilberedning: Carmaroli og Arborio bliver møre på 18-20 min.. men fordi de først skal sauteres i smør og koges uden låg, så væsken kan fordampe. tager det ca. 25 min. i alt.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 746 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!