Logo

Regnbueørred

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Regnbueørreden stammer oprindelig fra Nordamerikas vestkyst, hvor den hedder "steel-head". Allerede i 1880'erne blev arten udsat i europæiske floder, åer og søer, men først i 1950'erne slog dambrugsproduktionen rigtigt igennem. Danmark er i dag verdens største producent af opdrættede regnbueørreder.
Det rødviolette bånd på siden af fisken har givet regnbue-ørreden sit navn. Både på ryggen, siden og endog på halen har den sorte pletter. Det er en delikat fisk med rødligt, fast kød. Den rødlige farve skyldes det røde farvestof i fiskens favorit-spise: Skaldyr.
På grund af sin gode tilpasningsevne er regnbueørreden med succes udsat overalt i verden. Denne art er slet ikke så følsom som sine artsfæller ørred og laks over for lave vandtemperaturer og urent vand. Regnbueørreden er meget velegnet til opdræt, fordi den vokser hurtigt. Inden for de sidste 10 år er det med held lykkedes at opdrætte regnbueørreder i havbrug - denne saltvandsform minder meget om laks (Salmo salar).
Regnbueørred fås fra dambrug hele året rundt, men den bedste kvalitet fås i august og september.
Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 965 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.