Logo

Rønnebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Røn er et vildtvoksende, almindeligt fore­kommende træ i Skandinavien. Bærrene lyser mod himlen med deres klare, røde farve til langt hen på efteråret. Ud over den vilde røn findes der dyrkede former, bl.a. sød røn, der har større og mere smagsfyldte frugter. Der findes også en sort, der har hvide bær. Men fuglene synes at foretrække de almindelige, vilde, røde bær og spreder dem i naturen.
Hvis det er et godt rønnebærår, bliver vin­teren kold, siger et gammelt mundheld. Æbler og rønnebær tilhører den samme plan­teslægt.
Rønnebær er både sure og beske, så det er ikke bær, som man spiser friske. De skal til­beredes med meget sukker, men får så en usædvanlig smag i forskellige tilberedninger. Bærrene kan bl.a. bruges til gele, syltetøj, curd, parfait og snaps. De er gode i marina­der og saucer til efterårets vildtretter.
Rønnebærgrene er smukke som dekorati­on. De kan holde sig hele efteråret, hvis man kommer 1/3 glycerin i vandet. Senere kan man bruge dem i juledekorationer.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.482 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her