Logo

Røde Camargue ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Polerede. men ikke afskallede. rødbrune ris, hvis smukke farve er opstået ved naturlig mutation. Klæber let sammen efter kogning. En førsteklasses sort, der ofte dyrkes efter økologiske principper i den fugtige Camargue-region i Frankrig. Der findes næsten tilsvarende sorter i Vestafrika. Goa og visse steder i USA. Risene, der har en behagelig, let jordagtig smag og fast konsistens, ventes at blive fremtidens store kulinariske hit.
Ligesom vilde ris vinder de røde ris ved at blive krydret kraftigt og evt. let syrligt med fødteks. hvidløg og friske krydderurter. De passer fortrinligt til vildt og fjerkræ som fødteks. and og gås, hvor farven rigtigt kommer til sin ret. (Vær opmærksom på. at hvis man koger røde ris sammen med fisk, kan risenes naturlige røde farve smitte af på fisken. hvilket ikke altid er ønskværdigt).
Kan købes: hos spedalkøbmænd, i velassorterede supermarkeder. delikatesse- og visse helsekostforretninger.
Tilberedning: koges i 45-60 min. - eller følg anvisningerne på emballagen. Absorberingseller afdrypningsmetoden. trykkoger eller mikrobølgeovn - se: Tilberedning af ris.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.448 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her