Logo

Rød birkerørhat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ja, bare navnet og man ved hvor der skal kigges. Der er oftest højt fugtigt græs omkring stedet hvor birkerørhatten gror. Den findes i perioden august til oktober, mest almindelig sidst i august. Den har en mere eller mindre teglrød hat, oftest filtet eller en anelse ru på hatten. Kødet er hvidt og fast, men hurtigt mørknende ved iltning. Denne svamp finder man en del af, men aldrig i størrer mængder det samme sted. De står meget spredt. Stokken er jævn tyk fra hat til rod, med små sorte skæl, der gør den let kendelig.
Kulinarisk:
Se Brun Birke-Rørhat. Prøv denne svamp i en dejlig sandwich med ristede baconskiver.
Råd:
Bør ikke spises rå.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.422 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her