Logo

Purløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Allium schoenoprasum L.
Purløg hører, ligesom kepaløg og porre til liljefamilien (Liliaceae). De har været dyrket i Kina i over tusinde år og i Europa siden middelalderen.
Purløg er en flerårig plante, som kun danner små smalle løg. Purløg har runde oppustede hule blade, som udgør den spiselige del af planten. Purløg sætter meget villigt sideskud og bliver derfor tuedannende i sin vækst. Blomsterne er purpurrøde skærme, som vokser på et massivt skaft, der ikke anvendes til spisebrug.
Bladene har en meget kraftig smag og duft af løg. Purløg er lette at dyrke.
Betydning i kosten
Purløg hører til blandt de moderat energiholdige grønsager. De har et stort indhold af vitaminerne B2, B6, og E samt af mineralet kalium.
Typiske fejl:
Misfarvning (gule spidser), udtørring. Groning ved køb i potter.
Opbevaring og holdbarhed:
Den ideelle opbevaring for purløg er ved 0 °C og 95-100% relativ fugtighed. Her kan purløg i potter holde sig i mindst 2 uger. Afskåret purløg kan emballeret holde sig i 7-10 dage ved 0°C, mens de uemballeret kan holde sig i ca. 4 dage ved 0 °C og 1 dag ved 20 °C
Sæson
Januar-December
Konserveringsformer
Purløg egner sig ikke til konservering. Dybfrysning er dog muligt, men purløgene bliver bløde.
--
Purløg
Allium schoenoprasum.
Purløg er med sine rørformede, grønne blade, milde løgsmag og violette blomster en gammel kending i de danske haver. Men den stammer oprindeligt fra østen og blev bragt til Europa af Marco Polo! Så frø i foråret - gerne i næringsrig, veldrænet jord. Vand i tørre perioder. Lad 5 cm stilk blive tilbage, når du skærer stilkene fra, så vokser der nye blade frem.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.109 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her