Logo

Pomerans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Den tørrede skal af modne pomeranser, som hører til citrusfrugterne. Skallen sælges hel eller stødt. Stødt pomerans blandes med sukker og pomeransolie for at bevare dens aroma. Smagen er skarpere og mere bitter end i appelsinskal.
Anvendelse: I bagværk, marmelade og glogg.
Lat. Citrus aurantium amara
2
Er en meget sur citrusfrugt der alene bruges i saucer, marmelader o andet. Den aromatiske og bitre skal kan kandiseres og tørres og indgår så i marmelader og bagværk, samt i konfekt og likør og som krydderi på snaps. Af skallen kan der fremstilles pomeransolie og af blomsterne portugalolie. Den kaldes gerne for Seville orange på Engelsk.
3

Pomerans Frugtkødet er meget mørkt orange, nogle gange næsten rødligt. Kødet er meget syrligt og bittert, og det egner sig derfor bedst til marmelade eller i saucer. Skal­len er meget aromatisk og kan anvendes i kager, hvis man da kan finde en økologisk pomerans!

Ahornsirup og rosmarin er gode kombi­nationer til pomerans. Server stave af rod­frugter bagt i ovnen med ahornsirup, rosma­rin og rigelige mængder af pomeranssaft og en anelse olivenolie samt salt som tilbehør til alle former for kød. Eller mariner fisk eller fjerkræ i saften af pomerans, gerne med muscovadosukker eller ahornsirup. Saften fra pomerans er også god sammen med banan, ananas og kiwi i en smoothie, da den giver en anelse bitterhed til de ellers søde frugter. Der er sæson for pomerans fra januar til marts.

Pomerans kaldes også for bitter appelsin eller Sevilla-appelsin. Det menes at være pomerans, der er stammen til mange af de dyrkede citrusfrugter.

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 660 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!