Logo

Persille - krydderurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Den mest almindelige krydderurt. Hørte oprindelig hjemme i Middelhavslandene, hvor den er blevet dyrket siden antikken. Den mest almindelige art herhjemme er kruspersillen og efterhånden også den bredbladede persille. Der findes en tredie art, rodpersille, hvoraf man kan bruge bladene som krydderi og roden som grønsag.
Anvendelse: Som krydderi og garniture i mange sammenhænge; til fisk, i fiskesauce, i kryddersmør til kød og fisk, på smørrebrød m.m.
Lat. Petroselinum crispum, P. hortense eller P. Sativum.
2
Persille er en populær toårig krydderurt tilhørende skærmblomstfamilien. Der skelnes gerne mellem den moskrusede persille og den glatbladede persille. Persille stammer fra landene omkring Middelhavet og har der været dyrket siden oldtiden. I dag dyrkes der persille over hele verden og planten er så efterspurgt at den fås frisk i potter året rundt. Persille nydes først og fremmest som grønt drys på maden til de nye kartofler, agurkesalaten eller som fyld i svinehjerter og rullesteg,. Persille an tørres men mister smag. Det er bedre at hakke den og fryse den ned fødteks. i isbakker. Planten indeholder C-vitamin a vitamin og mineralet jern. Friske blade tygges mod dårlig ånde og plantesaften er brugt til at blege fregner med.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 460 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os