Logo

Peber - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Såvel hvid, sort som grøn peber fremstilles af frugterne fra peberbusken - en trøpisk bjergvækst fra østen med Indien som oprindelsesland. Det meste peber importeres fra Indonesien.
Sort peber er de ikke fuldt modne, tørrede frugter, som består af både den sorte bælg og de hvide indre dele. Sælges både hel og stødt.
Anvendelse: I mange sammenhænge, hvor man ellers ville bruge hvid peber, specielt til tungere retter af mørkt kød.
Hvid peber består af de tørrede, fuldmodne frugter, som er vasket fri af den mørke skal og derfor kun indeholder den lyse kerne.
Anvendelse: Traditionelt til al krydret mad undtagen sødt bagværk og desserter. Hvid peber anbefales til lysere, lettere kødretter og fiskeretter, men kan ofte med fordel erstattes af et andet krydderi eller en anden krydderblanding.
Grøn peber er de friske, umodne frugter, som konserveres i eddike og salt til eksport.
Anvendelse: I sauce og salater, til mørkt kød (peberbøf) og til fed, stegt fisk; som fyld i gås, and m.m.
Lat. Peber nigrum.

Peber er et af vore mest uundværlige krydderier, og peberkornet er et bær, som stammer fra peberbusken, Piper nigrum, som er en slyngplante med oprindelse i Asien. Når det umodne grønne bær høstes og tørres, fremstår det grønne peberkorn, - eller bærret kan høstes når det bliver rødligt og tørres i solen, hvorved det sorte peberkorn fremkommer. Hvis man derimod venter med at høste bærret til det er helt modent, får man det hvide peberkorn. De sorte peberkorn har bedst aroma og stærkest smag, mens det hvide peber er mere brændende og kraftig.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.331 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her